Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Λειτουργία Σχολών Γονέων


Μεταμόρφωση, 27/02/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘEΜΑ: Λειτουργία Σχολών Γονέων
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και  Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού  και Αθλητισμού θέτει σε λειτουργία στο Δήμο μας  δύο Σχολές Γονέων,  μία σχολή για γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μία σχολή  για γονείς μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .
Το εν λόγω έργο  εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και  Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Σχολές  Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ.  (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο. Σκοπός του έργου των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να  μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους  όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό  περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.
Η Σχολή Γονέων μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργεί κάθε  Παρασκευή ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου. 1η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 15-3-2013
Η Σχολή Γονέων μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργεί  κάθε Πέμπτη ώρα 18:30 στο Γυμνάσιο Μετ/σης- Ηρακλείου. 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 14-3-2013.
ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΣ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΚΑΣΤΗ ΔΥΟ ΩΡΩΝ

Γραφείο Τύπου
Δήμος Μεταμόρφωσης
Δημοσιεύτηκε: 27/02/2013

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ

Γίργκεν Μπανσέρους

ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ


Το να είσαι ένας μικρός ντετέκτιβ δεν είναι καθόλου εύκολο,
καθώς πρέπει να διαθέτεις αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη,
καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι!!!
Πώς αλλιώς να εξιχνιάσεις σκοτεινά μυστήρια,
αν δεν είσαι σε θέση να λύσεις πολύπλοκους γρίφους!!!

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας συστήνουν
τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ
και σας προσκαλούν να τον γνωρίσετε
το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013, στις 12 το μεσημέρι,
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ακολουθώντας τα ίχνη του Κλουζ
και με τη βοήθεια του εμψυχωτή Γιώργου Λυμπέρη
θα παρουσιάσουμε τα δεδομένα, θα παραθέσουμε τα στοιχεία,
θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε
το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο».

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Στο τέλος της εκδήλωσης
δύο τυχεροί θα κερδίσουν ένα από τα βιβλία της σειράς!
Σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν

θα δοθούν δωράκια.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Μια συναρπαστική αστυνομική σειρά με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει αστυνομικά μυστήρια και που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η σειρά, που έχει ήδη αποκτήσει πολλούς φανατικούς αναγνώστες και στην Ελλάδα, έχει πουλήσει περισσότερα από 850.000 αντίτυπα παγκοσμίως, έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων, και έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες. Κάθε βιβλίο της σειράς έχει έξυπνη πλοκή, απολαυστικό ύφος και ανάγλυφους χαρακτήρες, με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν τα παιδιά.
Τα βιβλία της σειράς:
Η συνωμοσία της τσίχλας
Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο
Το μυστήριο του τσίρκου
Ο Κλουζ στο διαδίκτυο
Το μυστήριο των ιπτάμενων αγελάδων
Το φάντασμα του σχολείου
Η μονομαχία των ντετέκτιβ
Η παγίδα της μοτσαρέλας
Η αφρικάνικη μάσκα
Η υπόθεση του κόκκινου σκύλου

Τον Μάιο πρόκειται να κυκλοφορήσουν ακόμα δύο βιβλία:
Ο κλέφτης των εφημερίδων
Η εκδίκηση της σοκολάτας

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για τον ντετέκτιβ Κλουζ και τα βιβλία του.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος, επιμελητής βιβλίων και δάσκαλος, ενώ από το 1989 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή. Είναι ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας στη Γερμανία, έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες. Περισσότερα για τον συγγραφέα και τα βιβλία του θα βρείτε στον προσωπικό του δικτυακό τόπο: www.jbanscherus.de.vu

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟ

Ο Ραλφ Μπούτσκοβ σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου, και ασχολήθηκε με τη διαφήμιση, πριν αφοσιωθεί στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.


• Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε όλους τους μαθητές (ηλικίας από 6 ετών) του σχολείου σας για την εκδήλωση.
• Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.
• Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.
• Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ. 

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ !!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ



Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων προσκαλεί τα ΠΑΙΔΙΑ, τους ΓΟΝΕΙΣ και τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, να μασκαρευτούν και να έρθουν στο Αποκριάτικο Πάρτυ που θα γίνει στο προαύλιο χώρο του σχολείου μας, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 και ώρα 11:30. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας).

       Κλόουν και ταχυδακτυλουργός
       Μουσική από Dj και χορός
       Παιχνίδια (Μπαλονοδρομίες, Μεταφορά αυγών και κεριών, Γιαούρτια)
       Σουβλάκια για μικρούς και μεγάλους (Ψήστες ευπρόσδεκτοι!!!)
       Άφθονο κρασί για τους μεγάλους


Προσφορές εκ μέρους σας, σε snack και χυμούς, θα ήταν ιδιαίτερη χαρά μας.

Σας περιμένουμε να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε.

                                                     Για το ΔΣ
    
 Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας
 Στρογγυλούδης Γεώργιος                                               Ζάβος Γεώργιος

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ



Το Δ.Σ του Συλλόγου καλεί όλους τους γονείς να συμμετάσχουν δυναμικά στη λαχειοφόρο αγορά που διοργανώνουμε ώστε να χρηματοδοτηθούν:
  •          Το αποκριάτικο Πάρτυ του σχολείου μας, την Κυριακή 10/3/2013 στο προαύλιο.
  •         Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 10.30-12.00 συνοδεία      της  μουσειοπαιδαγωγού Ε.Τσιώλη με θέμα “Ο σκεπτικούλης ψάχνει τους φίλους του στο Εθνικό Αρχαιολογικό   Μουσείο” (Για τις τάξεις Α’ και Β’)
  •         Επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Κυριακή 31 Μαρτίου, ώρα 12.00-13.30 συνοδεία της  μουσειοπαιδαγωγού Ε.Τσιώλη με θέμα “Ιστορίες από το ναυάγιο των Αντικυθήρων: το πλοίο - οι θησαυροί - ο Μηχανισμός»   (Για τις τάξεις Ε’ και ΣΤ’)
  •          Ανεβαίνουμε στην Ακρόπολη; συνοδεία της μουσειοπαιδαγωγού Ε.Τσιώλη την Κυριακή 21 Απριλίου, ώρα 11.00-12.30  (Για τις τάξεις Γ’ και Δ’)  

Και άλλες δράσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

Η ΤΙΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΛΑΧΝΟΥ ΕΙΝΑΙ 1

Οι λαχνοί θα είναι ονομαστικοί  και η  κλήρωση θα γίνει κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής

Τα δώρα είναι πολλά! Ενδεικτικά: Ολοήμερες κάρτες (day pass) στο Allou Fun Park, Ολοήμερες κάρτες (day pass) στο ATTIKO ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, διπλές προσκλήσεις για πολλές Παιδικές Θεατρικές Παραστάσεις, Τούρτες Γενεθλίων, Δωρεάν Delivery και ένα σωρό άλλα, που αποτελούν στην πλειοψηφία τους μια ευγενική προσφορά των ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ!!!

Οι Δωροθέτες έχουν αναρτηθεί στο blog του Συλλόγου, http://goneis1odimotiko.blogspot.gr/ και σύντομα στον πίνακα ανακοινώσεων στην είσοδο του σχολείου μας.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ : Δώστε στα παιδιά σας το ακριβές αντίτιμο των λαχνών που θέλετε να προμηθευτείτε. Από Τρίτη 19/2 καθημερινά και για όλη την επόμενη εβδομάδα, μέλος του Συλλόγου θα περνάει από τις τάξεις την τελευταία διδακτική ώρα για να ανταλλάξει τα χρήματα με λαχνούς. Επίσης, μέλος του Συλλόγου θα βρίσκεται καθημερινά για τον ίδιο λόγο στην είσοδο του σχολείου από την πλευρά της οδού Κόττου, κατά την αποχώρηση στις 14:00 μμ.

ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ, ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ Ή ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ :
Πρόεδρος : Γεώργιος Στρογγυλούδης 6947-155.131
Αντιπρόεδρος : Χρήστος Δερμεντζόπουλος 6944-697.811
Γεν.Γραμματέας : Γεώργιος Ζάβος 6977-202.057


Η δυναμική σας συμμετοχή δίνει ώθηση στις προσπάθειές μας και η ανταμοιβή όλων μας είναι το χαμόγελο των παιδιών μας.



Για το Δ.Σ


            Ο Πρόεδρος                                                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας
  Στρογγυλούδης Γεώργιος                                                                                                     Ζάβος Γεώργιος 

Εθελοντική Περιβαλλοντική Δράση στη Μεταμόρφωση



Ο Δήμος Μεταμόρφωσης συμμετέχει στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση LET'S DO IT GREECE.


Το ''Let's Do It'' αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.
Πέρυσι για πρώτη φορά, φιλοξενήθηκε η συγκεκριμένη καμπάνια και στην Ελλάδα. Σκοπός ήταν μέσα σε μία ημέρα να πραγματοποιηθούν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού σε κάθε γωνιά της χώρας..

Στις 29 Απριλίου του 2012 πάνω από 20.000 ενεργοί εθελοντές και 450 φορείς μετέδωσαν το μήνυμα του Let's Do It, απομακρύνοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουνε νοοτροπία και συνήθειες.

Θέλουμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και το 2013 και ολόκληρη η Ελλάδα να "φωνάξει" για άλλη μια φορά LET'S DO IT GREECE, συνεπαίρνοντας ακόμα περισσότερους εθελοντές. Σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και συνεχίζουν να το προωθούν.

Ημερομηνία της κοινής μας δράσης έχει οριστεί η Κυριακή, 14 Απριλίου 2013.
Καλούμε λοιπόν κάθε εθελοντική οργάνωση, κάθε φορέα και κάθε ενεργό πολίτη να δηλώσει συμμετοχή.

Ας δείξουμε όλοι πως μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα κοινό σκοπό, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια Μεταμόρφωση πιο Όμορφη, πιο Καθαρή, για μια Ελλάδα Διαφορετική.

Δήλωσε συμμετοχή τώρα!

Τηλεφωνικό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης 213 2012900 (εσωτερικό 110) ή στο email: antiper@metamorfossi.gr

Σας αποστέλλουμε την περιβαλλοντική δράση που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Απριλίου 2013 και παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη σας και δηλώσετε συμμετοχή! Άμεσα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να σας ενημερώσουμε για την συνάντηση που θα προγραμματιστεί για τον συντονισμό της δράσης. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργή συμμετοχή σας.                                                                                                                           
                                                                 




                                                                                                                       Ο
                                                                           ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                     ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ –ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

                                                                         ΚΟΛΟΒΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ