Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Τα παιδιά που εργάζονται στην Ελλάδα είναι «αόρατα». Αφανή και απαρατήρητα  μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης και φτώχειας. Παιδιά-εργαζόμενοι που δεν  καταγράφονται, δεν μετριόνται, στη σκιά της προσοχής της ελληνικής Πολιτείας. Στις γκρίζες ζώνες της ανέχειας και της ανεργίας των οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας, τα παιδιά καλούνται να σηκώσουν το βάρος της επιβίωσης, να εγκαταλείψουν το σχολείο πρόωρα, να ζήσουν  κάτω από  καθεστώς  ανάγκης και εξάρτησης. Διακινδυνεύουν την υγεία, τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη, ανασφάλιστα, κακοπληρωμένα, εκτεθειμένα σε  κάθε είδους κίνδυνο.
Υπήρξαν στο παρελθόν αισιόδοξες χρονιές, κατά τις οποίες γιορτάσαμε την παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας με την προσδοκία ότι η χώρα μας είχε  τις προϋποθέσεις να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, να ελαχιστοποιήσει τον αριθμό των εργαζόμενων παιδιών, ακόμη και να τον εξαλείψει. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια. Η παγκόσμια Ημέρα κατά της παιδικής εργασίας είναι φέτος μια μέρα θλίψης, καθώς οι μαρτυρίες των παιδιών που εργάζονται μεταδίδουν ένα μήνυμα πόνου και πρόωρης απώλειας της ίδιας της παιδικής ηλικίας.
Το εδώ και χρόνια θεσμοθετημένο  Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού  δεν λειτουργεί. Κάθε πέντε χρόνια, η χώρα μας γίνεται αντικείμενο σκληρών παρατηρήσεων από την αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ αναφορικά με την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Ωστόσο, δεν παρατηρείται η ελάχιστη πρόοδος.
Το φαινόμενο της παιδικής εργασίας λειτουργεί  καταλυτικά και συνδέεται με υπόγειες διαδρομές παρανομίας, κακοποίησης, εγκατάλειψης. Μέχρι χτες στο μάτι του κυκλώνα της παιδικής εργασίας βρίσκονταν οι πιο ευάλωτες ομάδες του παιδικού πληθυσμού, παιδιά Ρομά-πρόσφυγες-γονείς εξαρτημένοι και φυλακισμένοι. Σήμερα πλήττεται ένας ευρύτερος αριθμός  φτωχών και άνεργων οικογενειών.
Η παιδική εργασία είναι ένας βαρύς φόρος αίματος της κοινωνίας μας,  επιβαρύνει δραματικά την καθημερινή  ζωή χιλιάδων παιδιών και υπονομεύει το μέλλον τους. Είναι ζήτημα  σεβασμού των δικαιωμάτων των παιδιών,  τήρησης  των διεθνών συμβάσεων που τα προστατεύουν, λειτουργίας των θεσμών  και απόλυτης ανάγκης για κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι ένα ακόμη δραματικό ζήτημα δημοκρατίας.
STMTS.Unspoken.2013

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Περιπέτειες από τη ζωφόρο του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης

Με αφορμή τα τέταρτα γενέθλιά του

Περιπέτειες από τη ζωφόρο του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης

  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Με αφορμή τα τέταρτα γενέθλιά του, το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί τους επισκέπτες του την Πέμπτη 20 Ιουνίου να ανακαλύψουν τις ιστορίες των λίθων της ζωφόρου του Παρθενώνα τα τελευταία 300 χρόνια.
Τι σημαίνουν οι διάσπαρτες οπές στερέωσης στην παράσταση του ιππέα με το ατίθασο άλογο της δυτικής ζωφόρου; Πώς έγινε η αποκόλληση της παράστασης του λίθου ΙΙΙ της νότιας ζωφόρου από το συνεργείο του Έλγιν το 1803; Ποια ήταν τα στάδια λάξευσης του λίθου ΙΙ της βόρειας ζωφόρου;
Την ίδια μέρα, τέσσερις ειδικές οθόνες θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, μία σε κάθε πλευρά της ζωφόρου, με τρισδιάστατες παραστάσεις των λίθων.
Στην κατανόηση των αναπαραστάσεων των λίθων της ζωφόρου βοηθούν τα σχέδια και οι λιθογραφίες ξένων περιηγητών που προηγήθηκαν του βομβαρδισμού του Παρθενώνα το 1687 από τον Μοροζίνι.
Παράλληλα, η επανασυγκόλληση σκόρπιων θραυσμάτων που βρέθηκαν οδηγούν σήμερα στην τρισδιάσταση αποκατάστασή τους με συνδυασμό πρωτοτύπων και εκμαγείων.
Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 11 π.μ., 12 μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 11:30 π.μ., 2:30 μ.μ., 6:30 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 12:30 μ.μ.
Επίσης, ο διάλογος για την εφαρμογή της τρισδιάστατης μεθόδου αντιγραφής για τη δημιουργία της γλυπτικής τέχνης θα συνεχίζεται στο καθημερινό Εργαστήρι Τεχνών, το οποίο την συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί τις εξής ώρες: 11 π.μ., 12 μεσημ., 6 μ.μ. (στα ελληνικά) και 12:30 μ.μ. (στα αγγλικά).
Το ίδιο βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.
Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα.
Την ημέρα αυτή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με μειωμένη τιμή (3 ευρώ) για όλους.
Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριο του Μουσείου.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Επιστολή Μετονομασίας 1ου Δημοτικού Σχολείου Μετ/σης


Ο Σύλλογός μας απέστειλλε στον Διευθυντή του σχολείου και σε όλους τους αρμόδιους φορείς την κάτωθι επιστολή :

Μεταμόρφωση : 10/6/2013

 ΘΕΜΑ : Μετονομασία 1ου Δημοτικού Σχολείου Μετ/σης
Κε Διευθυντά,

Ασφαλώς θα πληροφορηθήκατε ότι η Κα Λεμονίτσα Μεσογίτου σε πρόσφατο διαγωνισμό γνωστού τηλεοπτικού σταθμού ανακηρύχθηκε «Μητέρα της Ζωής μας» για το έτος 2013.
Οι λόγοι γνωστοί και η επιλογή των χιλιάδων πολιτών και συμπολιτών μας που την ψήφισαν, δίκαιη !
Η κα Μεσογίτου και ο Σύλλογος «ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΓΙΤΗΣ» τον οποίο εκπροσωπεί, διοργανώνει παραδοσιακά, εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας, συνεχίζοντας να σώζει με αυτόν τον τρόπο ζωές, όπως έκανε σώζοντας τους λήπτες των οργάνων του παιδιού της, προσφέροντάς τα με μεγαλοσύνη ψυχής.
Ο Σύλλογός μας, ώς ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτήν την υπέροχη γυναίκα και μητέρα, παρακαλεί θερμά εσάς προσωπικά, το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας και το Δήμαρχο της πόλης να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης απόφασης μετονομασίας του Σχολείου μας σε «1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, Κωστάκης Μεσογίτης» (Π.Δ 201/98, Άρθρο 2, παρ. 4).

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες. 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αποτελέσματα 7ου διαγωνισμού "Παιχνίδι και Μαθηματικά" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας


Ημερομηνία : 5-4-2013
Διακρίσεις 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΜΗΜΑ

ΖΑΒΒΟΥ ΡΕΒΕΚΚΑ
Ε2
ΖΟΡΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΤ1
ΚΕΧΑΓΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤ1
ΜΑΚΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΤ2
ΜΑΥΡΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΤ1
ΜΟΥΚΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΣΤ1
ΝΟΥΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ε1
ΠΗΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΣΤ1
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
ΣΤ2
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΣΤ2
ΦΕΡΓΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ε1

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.


Αλληλογραφία Προέδρου του Συλλόγου μας με την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μετ/σης, σχετικά με το πρόγραμμα "Χαρούμενο Καλοκαίρι"


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας εξέφρασε γραπτώς την αντίθεσή του, προς την Πρόεδρο της Κοινωφελούς εταιρείας Δήμου Μεταμόρφωσης , επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις τόσο του Συλλόγου μας, όσο και αυτές της Ενωσης Γονέων Μεταμόρφωσης που είναι :
  • ΔΩΡΕΑΝ Διεξαγωγή του προγράμματος "Χαρούμενο Καλοκαίρι", χωρίς αποκλεισμούς και με την διαδικασία πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ώστε να περιοριστεί το κόστος.
Διαβάστε την αρχική επιστολή καθώς και την αλληλογραφία που ακολούθησε για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων εκ' μέρους σας.. :




Επιστολή Προέδρου του Συλλόγου μας ώς απάντηση στην Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μετ/σης



Αγαπητή κα. Αντωνοπούλου,

Με πολύ κόπο, είναι αλήθεια, θα αποφύγω να απαντήσω στην επιστολή σας χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς, σε αντίθεση με εσάς...
Το ύφος και η δομή της επιστολής σας θυμίζουν παλαιοκομματισμό, ο οποίος δεν μου ταιριάζει καθόλου.

Μπαίνω λοιπόν αμέσως στις απαντήσεις στις δικές σας αιτιάσεις:

1.                 Ο «επιστολογράφος» μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων, απέδειξαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Μάιο του 2011 και τον Μάιο του 2012 με έγγραφα που παρέδωσαν στο σώμα μέσω των αείμνηστου Βασίλη Πανουργιά και του Αν. Δημοτικού Συμβούλου Κου Ευστράτιου Σαραούδα, ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Χαρούμενο Καλοκαίρι». Δεν εννούσα το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως εσείς καταλάβατε.
2.                 Επί δύο έτη τόσο σε συνεδρίαση της ΔΕΠ, όσο και σε συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς παιδείας, ζητάμε τα οικονομικά στοιχεία, όχι για να σας κατηγορήσουμε, αλλά για να μπορέσουμε να καταθέσουμε εμπεριστατωμένη εναλλακτική πρόταση.
3.                 Δεν εμφανίζομαι ως εκπρόσωπος όλων των Συλλόγων Γονέων αλλά επαναλαμβάνω την πάγια θέση μας, η οποία είναι η δωρεάν διεξαγωγή του προγράμματος χωρίς αποκλεισμούς. Να ξέρετε ότι επειδή είμαστε γονείς, και όχι πολιτικοί, η θέση μας δεν αλλάζει, όπως η διάθεσή μας, ανάλογα με τις εποχές.
4.                  Καταλάβατε ότι ο «επιστολογράφος» καταφέρετε απαξιωτικά κατά της διοργανώτριας εταιρείας και ειρωνεύεται το γεγονός ότι αυτή διαθέτει πιστοποίηση ISO. Αυτή η διάγνωσή σας πραγματικά αξίζει ISO, αφού όποιος διάβασε την επιστολή μου κατάλαβε ότι υποστηρίζω το γεγονός ότι εάν η εταιρεία έχει ISO δεν φρόντισε να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο αυτό, όταν, λόγου χάριν, πέρυσι διακόπηκε το πρόγραμμα για μια εβδομάδα και οι γονείς δεν αποζημιώθηκαν. Επιπλέον, ότι εάν και προβλέπεται από τις διαδικασίες πιστοποίησης ISO, η εταιρεία δεν φρόντισε οι γονείς να συμπληρώσουν ειδική φόρμα εντυπώσεων στο τέλος της «παροχής». Το ISO είναι καλό όταν τηρείται.
5.                 Μιλάω εξ’ ονόματός μου. Η επιστολή μου είναι προσωπική και, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων έχει το δικαίωμα αυτό. Επιπλεόν εξασκώ το αναφαίρετο δικαίωμα που έχει ο κάθε ενεργός πολίτης και μοιραία υπογράφω με την ιδιότητά μου.
6.                 Αφού βλέπετε φαντάσματα και πίσω από κάθε πρόσωπο ψάχνεται να βρείτε πολιτική και κομματική υπόθαλψη, θα σας δώσω την είδηση που ψάχνετε δηλώνοντας ότι: "Είμαι πολιτικά φίλος με όποιον έχει όραμα για την πόλη, θα είμαι στο πλευρό του Υποψήφιου Δήμαρχου που δεν θα είναι συμβιβασμένος με την διάλυση. Αυτόν που δεν θα αγωνιά παρά μόνο για τη θέση του, που δεν θα είναι ανήμπορος να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από την αυτοδιοικητική ιδέα και το όραμα και θα είναι αυτός που θα ξαναδώσει Ελπίδα στη Μεταμόρφωση".

Δεν ξέρω εάν σας ικανοποιούν οι απαντήσεις μου αλλά περιμένω και εγώ κάποιες από εσάς.
Στις κύριες αιτιάσεις της επιστολής μου ΔΕΝ μπήκατε καν στον κόπο να απαντήσετε καλύπτοντας την έλλειψη επιχειρηματολογίας σας από την κατηγορία ενάντιά μου για την όποια πολιτική ή άλλη υπόθαλψη. Σας ερωτώ ευθέως λοιπόν:

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η :

Στην επιστολή σας γράφετε: “Η μόνη προβλεπόμενη διαδικασία είναι η απ’ευθείας ανάθεση αφού η σύμβαση είναι μικρότερη των 20000 ευρώ”. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3731/2008 (άρθρο 10, παρ.13) ρητά αναφέρεται ότι : “Οι Δήμοι και οι κοινότητες, οι σύνδεσμοί τους, τα νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τα ιδρύματά τους ΔΥΝΑΝΤΑΙ να αναθέτουν με απευθείας με συνοπτική διαδικασία κλπ…” 
Δύνανται λοιπόν, δεν υποχρεούνται !
Εχετε άγνοια του νόμου ή αποκρύπτετε την αλήθεια;
Στο προεκλογικό φυλλάδιο της παράταξής σας μιλάτε για «Συμμετοχική, ανοικτή Διοίκηση», πιστεύετε ότι αυτό το μοντέλο διοίκησης που υποσχεθήκατε συνάδει με την πρακτική των απευθείας αναθέσεων;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η :
Το μοναδικό μέτρο σύγκρισης, όπως είπατε, που έχετε είναι: «Μερικά τηλέφωνα που έκανα στους γονείς και μου είπαν ότι είναι ευχαριστημένοι»! Δεν προσκαλέσατε κανέναν, δεν ζητήσατε προσφορές, δεν αξιολογήσατε. Πώς μπορείτε, λοιπόν, να μιλάτε για «Το καλύτερο πρόγραμμα»; 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η:
Χρησιμοποιήσατε τη λέξη «Επιλέγαμε» εννοώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη συγκεκριμένη εταιρεία. Μα, είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο ο Δήμαρχος της πόλης, το 2011, όσο και ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος, το 2012, να δηλώνουν ότι δεν πρόλαβαν για κάτι καλύτερο ή έστω διαφορετικό. Το διάστημα Οκτώβριος 2012 – Ιανουάριος 2013, μάλιστα, εργάστηκαν στον Δήμο μας θεατρολόγοι, μουσικοί κ.λπ οι οποίοι προορίζονταν για τη διεξαγωγή του προγράμματος «Χαρούμενο Καλοκαίρι» των οποίων καθυστέρησε η διαδικασία πρόσληψής τους με αποτέλεσμα να προσφέρουν υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης σε σχολεία της πόλης και οφείλω να ομολογήσω με ιδιαίτερη επιτυχία. Πώς «Επιλέγατε» λοιπόν;

ΕΡΩΤΗΣΗ 4η:
Σας ικανοποιεί το email επικοινωνίας που αναγράφεται στη δήλωση συμμετοχής και είναι το giouhou 05@yahoo.com Είναι υπηρεσιακό email αυτό; Σε έτερο “επιστολογράφο” που χαρακτήρισε δικαίως, το Δήμο Μεταμόρφωσης, ως ο “Δήμος Yoohoo”, στείλατε ανάλογη επιστολή;

Κα Αντωνοπούλου,

Μπήκατε στον κόπο να συντάξετε μια απαντητική επιστολή με μόνο στόχο να αποπροσανατολίσετε, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.
Αυτό είναι μια σαφής ένδειξη της ανεπάρκειάς σας. 
Ανεπάρκεια την οποία κρύβετε επιμελώς επικαλούμενη την οικονομική κρίση
και πετώντας το μπαλάκι στο Σύλλογο Γονέων και στο μικρό θεσμικό μου ρόλο.
Η  απουσία ουσιαστικών επιχειρημάτων φάνηκε με την έλλειψη απαντήσεων στις δικές μου αιτιάσεις.
Ως μοναδικό πολιτικό σας επιχείρημα χρησιμοποιήσατε το γεγονός ότι αυτό το πρόγραμμα βρήκατε, αυτό ακολουθήσατε και αφού πήρατε κάποιους γονείς τηλέφωνο και η εταιρεία έχει ISO ακόμη καλύτερα! 
Αναγράφεται,δε, ανακριβώς ότι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο από όταν "πρωτολειτούργησε". Να σας θυμίσω ότι το 1ο "Χαρούμενο Καλοκαίρι" λειτούργησε την περίοδο ΙΟΥΝ-ΙΟΥΛ 2009, με προσλήψεις εποχικών, υπό τον κο Αντώνη Μαιτό και ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ !
Όσον αφορά την απορία σας εάν υπάρχει εξουσιοδότηση από το Σύλλογο του 1ου Δημοτικού για την επιστολή μου, κάντε μια αίτηση που να ζητάτε τα στοιχεία και θα σας απαντήσουμε... σύντομα. Σε κάθε περίπτωση πιο σύντομα απ΄ότι απαντά η Δημοτική Αρχή στις αιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων για την παροχή εγγράφων...



Στρογγυλούδης Γεώργιος
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
1ου Δημοτικού Σχολείου Μετ/σης

Απάντηση Προέδρου Κοινωφελούς Επιχείρησης Μετ/σης στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας

Η επιστολή έχει αποδέκτη τοπική εφημερίδα, αλλά μας ζητήθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεταμόρφωσης να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας ...



Προς το Διευθυντή της εφημερίδας “ Η ΘΕΣΗ”


Αγαπητέ κ. Διεθυντή,

Με έκπληξη, διάβασα στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα την επιστολή που αφορούσε το “Χαρούμενο Καλοκαίρι” του Κ. Γεωργίου Στρογγυλούδη, προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης. Θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την απάντησή μου προς αποκατάσταση της αλήθειας.



    Η έκπληξή μου συνίσταται στα παρακάτω σημεία:
  1. Αναφέρει ο επιστολογράφος σας ότι με στοιχεία “απέδειξε” στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ισχυρισμούς του. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε ζήτησε ούτε έλαβε το λόγο και άρα δεν απέδειξε τίποτα, αφού δεν μίλησε καν. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να απευθυνθείτε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.Έγινε πράγματι συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και καθένας είχε την άνεση να τοποθετηθεί αλλά ο επιστολογράφος σας δεν συμμετείχε. Προκαλεί χαμόγελα το γεγονός ότι ενώ δεν ζήτησε να τοποθετηθεί και να αναπτύξει τα όποια επιχειρήματά του γράφει “ Με στοιχεία αποδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Με ποιό μαγικό τρόπο «απέδειξε»;
  2. Με παρόμοιο τρόπο ισχυρίζεται ότι “επί δύο έτη” απαιτούσε τα οικονομικά στοιχεία χωρίς ποτέ να τα ζητήσει, γραπτά, προφορικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
  3. Εμφανίζεται ως εκπρόσωπος όλων των Συλλόγων Γονέων, εκφράζοντας άποψη για λογαριασμό τους. Που τη βρήκε αυτή την αρμοδιότητα και ποιος τον εξουσιοδότησε;
  4. Αναφέρει απαξιωτικά το γεγονός ότι η εταιρία που “τρέχει” το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένη και έχει το ανάλογο ΙSO. Αυτό είναι μόνο θετικό και το να κατηγορούμε κάποιον ότι έχει πιστοποίηση, υποδηλώνει άγνοια ή φτηνή σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι όταν πλησιάζει προεκλογική περίοδος λέγονται  πολλά και διάφορα, για προεκλογικούς, λαϊκίστικους και μικροπολιτικούς λόγους. Η ασφάλεια όμως και η ψυχολογία των παιδιών είναι πάνω από τα μικροπολιτικά  παιχνίδια.Είναι,νομίζω απαράδεκτο στο βωμό της όποιας πολιτικάντικης σκοπιμότητας, να χρησιμοποιείται σαν προκάλυμμα η θεσμική ιδιότητα που απορρέει από Σύλλογο Γονέων. Η συγκεκριμένη εταιρία αναλαμβάνει το “Χαρούμενο και Δημιουργικό Καλοκαίρι”   από τότε που πρωτολειτούργησε, επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εμείς, με κριτήρια αντικειμενικά και χωρίς προκατάληψη, συνεχίσαμε τη συνεργασία επειδή αφενός γονείς και παιδιά ήταν ευχαριστημένοι και αφετέρου γιατί η εταιρία είναι πιστοποιημένη με ISO.
  5. Αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής ο επιστολογράφος σας “δεν μπήκε στον κόπο” να ρωτήσει ούτε πρόβαλε πουθενά αιτιάσεις. Αν το έκανε πρέπει να μας πει πότε, που και πώς. Εκτός κι αν μπερδεύει τον εαυτό του και το Σύλλογο Γονέων, με άλλους που πράγματι μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θεσμική πολιτική ιδιότητα. Αλλά τότε δε μπορεί να μιλάει ως Πρόεδρος του Συλλόγου ούτε να κρύβει για λογαριασμό τίνος μιλάει.
  6. Τα οικονομικά στοιχεία που  υποτίθεται ότι «απαιτούσε» επί δύο χρόνια είναι όλα δημόσια και αναρτημένα στη “Διαύγεια” και οι διαδικασίες ανάθεσης δημόσιες και ξεκάθαρες και στη διάθεση οποιουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Η διαδικασία της απ' ευθείας ανάθεσης, είναι η μόνη προβλεπόμενη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω του ότι το ποσό της σύμβασης είναι κάτω των 20.000 €.
  7. Κλείνοντας την επιστολή μου θέλω να εκφράσω μια απορία και να διατυπώσω μια παρατήρηση:
 Η απορία:     Οι Σύλλογοι Γονέων γενικά και ο Σύλλογος του 1ου Δημοτικού ειδικά είχαν ενημερωθεί για την ενέργεια του   κ. Στρογγυλούδη; Έχουν πάρει σχετική απόφαση και τον έχουν εξουσιοδοτήσει να στέλνει επιστολές;
 Η παρατήρηση: Όποιος φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα κοινά, πρέπει να μάθει τα στοιχειώδη και να σέβεται τα βασικά. Ο πολιτικαντισμός και οι εξυπνακισμοί,τύπου «γουαου» και καλοκαιριάτικων γρίφων, καλό είναι να αποφεύγονται. «Δεν κολλάνε» με την περίοδο που περνάμε και άσε που μερικές φορές γυρίζουν ανάποδα και βαράνε αυτούς που τους χρησιμοποιούν.
   
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Χριστίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης
Δήμου Μεταμόρφωσης