Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
                                                                                                                                Mεταμόρφωση 18/11/2014
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στo πλαίσιo συνέχισης των δράσεών του, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 με ξενάγηση από τη μουσειοπαιδαγωγό Εβίτα Τσιώλη. Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν τα παιδιά είναι το :
        Τα χέρια σου είναι μάλαμα...
Τι δουλειές έκαναν οι άνθρωποι παλιότερα; Ποια εργαλεία χρησιμοποιούσαν; Πώς ήταν η ζωή τους;
Θα επισκεφθούμε την έκθεση «Άνθρωποι και Εργαλεία» του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Κτήριο οδού Πανός 22). Η έκθεση παρουσιάζει τα εργαλεία πριν τη βιομηχανία και τους ανθρώπους που τα δούλεψαν προσπαθώντας να φωτίσει όψεις της εργασίας μιας άλλης εποχής, πολύ κοντινής, αλλά και πολύ μακρινής από τη δική μας. Μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα παραδοσιακά επαγγέλματα και εργαλεία. Επίσης, με αφορμή μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, θα γνωρίσουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας των ανθρώπων πριν τη δεκαετία του 1950. Η επίσκεψη θα διαρκέσει περίπου 1½ ώρα.
Η είσοδος στο μουσείο και η ξενάγηση των παιδιών μας είναι δωρεάν. Οι γονείς που επιθυμούν να επισκεφτούν το Μουσείο και να συμμετέχουν στην ξενάγηση θα πληρώσουν μόνο το αντίτιμο του εισιτηρίου για το μουσείο, 2 ευρώ. Οι υπόλοιποι γονείς και συνοδοί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας ή να κάνουμε μία βόλτα στην Πλάκα. Συνάντηση τη Κυριακή το πρωί στις 11:00 έξω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι. Για πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχών πρέπει να απευθυνθείτε εγκαίρως στον κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο 6944697811 και στον κ. Γεώργιο Ζάβο 6977202057.
Για το Δ.Σ
        Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γραμμάτεας
Δερμεντζόπουλος Χρήστος                                                                  Ζάβος Γεώργιος

Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού


Κυριακή 23 Νοεμβρίου- 10-2 το πρωί
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού-
Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων-
Δομοκού 2, Στ. Λαρίσης


«Υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μου,
διεκδικώ την παιδική μου ηλικία»

Τηλεοπτικό σποτ
 Ραδιοφωνικό σποτ
 
Αφού απολαύσετε τα παραπάνω, μπορείτε επίσης να κάνετε like like like στη σελίδα μας στο Facebook, να μας ακολουθήσετε στο Twitter, καθώς  και να δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ των Παιδιών του Δικτύου στο Flickr πατώντας τους παρακάτω συνδέσμους.
https://www.facebook.com/ddp.org.gr
https://twitter.com/Diktio
https://www.flickr.com/photos/ddp2012

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Δραστηριότητες του συλλόγου μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤ/ΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
2014-2015

Για την τρέχουσα χρονιά ο Σύλλογός μας έχει προγραμματίσει τις εξής δραστηριότητες:
v  Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών
v  Σεμινάρια Pilates (για τους γονείς)
v  Ρυθμική γυμναστική
v  Μοντέρνοι Χοροί
v  Μαθήματα Σκάκι
v  Χορογυμναστική και λάτιν χορός
v  Γυμναστική για παιδιά (5-8 ετών)

Αναλυτικά:
§  Εκμάθηση Παραδοσιακών Χορών: Διδάσκει η κα Πηνελόπη Νάνου. Το μάθημα θα διεξάγεται κάθε Σάββατο 10:00-11:00 για το Α’ Τμήμα και 11:00-12:00 για το Β’ τμήμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

§  Pilates: Διδάσκει η κα Πηνελόπη Νάνου. Το μάθημα θα διεξάγεται Δευτέρα 18:00-20:00 και κάθε Τετάρτη 18:00-20:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

§  Μοντέρνοι Χοροί: Διδάσκει η κα Θεοδώρα. Το μάθημα θα διεξάγεται κάθε Σάββατο 12:30-13:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

§  Μαθήματα Σκάκι: Διδάσκει η κα Ντίνα Σερετάκη. Το μάθημα θα διεξάγεται στο σχολείο μας κάθε Τετάρτη 18:00-20:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Η πρώτη ώρα αφορά τους αρχάριους ενώ η δεύτερη ώρα τους προχωρημένους.

§  Μαθήματα Γυμναστικής για μικρά παιδιά (5-8 ετών): Διδάσκει η κα Ελευθερία Ζήση. Το μάθημα θα διεξάγεται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη 17.00-20.00 (Α και Β τμήμα) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

§  Μαθήματα Χορογυμναστικής: Διδάσκει η κα Ευαγγελία Ντούλου. Το μάθημα θα διεξάγεται στο σχολείο μας κάθε Πέμπτη 19:00 - 20:00.

§  Μαθήματα Ρυθμικής γυμναστικής: Διδάσκει η κα Μαρία Νικολάου. Το μάθημα θα διεξάγεται στο σχολείο μας κάθε Παρασκευή 18:30 - 19:30.

Συμμετοχές σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύλλογο.

Για τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων, καθώς και σε δραστηριότητες που πιθανόν ανακοινώσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση.
Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα του σχολείου μας καθώς και ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στο ιστολόγιο του σχολείου μας: http://www.goneis1odimotiko.blogspot.gr/
Για να προχωρήσει η διαδικασία συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής, όπου θα αναγράφετε υποχρεωτικά ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Δώστε το έντυπο συμπληρωμένο στη δασκάλα/δάσκαλο του παιδιού σας, για να το μεταβιβάσει σε εμάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας και να μιλήσετε απευθείας με την αντίστοιχη εκπαιδεύτρια.

Για το Δ. Σ.  
Ο Γραμματέας                                   Ο Πρόεδρος

                            Ζάβος Γεώργιος                       Χρήστος Δερμεντζόπουλος                            




ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΓΟΝΕΑ/ΚΗΔΕΜΟΝΑ:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ/ΩΝ:

ΤΑΞΗ/ΕΙΣ:

ΤΜΗΜΑ:

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

email:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


ΕΠΙΘΥΜΩ ΕΓΩ Η ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ/ΕΙ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΒΑΛΤΕ Χ).

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

PILATES (ενήλικες)

ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΣΚΑΚΙ

ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΧΟΡΟΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ