Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Θεατρική παράσταση Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ



Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων και την ευγενική παραχώρηση του Συνεδριακού Κέντρου εκ μέρους του Δήμου Μεταμόρφωσης, οργάνωσε διήμερο αφιερωμένο στον αγαπημένο παραμυθά των παιδιών, και όχι μόνο, Hans Christian Andersen.



Πρόγραμμα εκδηλώσεων:



·       Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 (Κατά την διάρκεια του ωρολόγιου Προγράμματος): Η Ε’ Τάξη του Σχολείου μας ανάλαβε την οργάνωση και την προβολή ταινιών με παραμύθια του Hans Christian Andersen, που παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων, στην αίθουσα τελετών του Σχολείου μας



·   Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30: Η Θεατρική Ομάδα «Μαρμελάδα», έφερε στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Μεταμόρφωσης (Λητούς & Κύμης, Κτήμα Δηλαβέρη) την πανέμορφη παράσταση “Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ” !!


Η Ομάδα Μαρμελάδα διασκεύασε το γνωστό παραμύθι του Χ.Κ. Άντερσεν «Ο μολυβένιος στρατιώτης» και δημιούργησε μια διαδραστική παράσταση με ηθοποιούς, γαντόκουκλες, ζωντανή μουσική & προβολές για μικρούς και μεγάλους.

“Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ” είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης που ακροβατεί μεταξύ φανταστικού και ρεαλιστικού και μεταφέρει αισιόδοξα μηνύματα για τη ζωή και τη διαφορετικότητα.

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Έχουν τα παιχνίδια δικά τους συναισθήματα, δική τους ιστορία όπως οι άνθρωποι;

Πώς είναι να είσαι διαφορετικός από τους άλλους;

Υπάρχουν όρια στην αγάπη;

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Χρειάστηκε να μεταφερθούν επιπλέον καθίσματα ώστε τελικά 360 γονείς και παιδιά, να παρακολουθήσουν την παράσταση.


Το καλωσόρισμα ανέλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου του 1ου Δημοτικού Σχολείου, όπου κάλεσε τα παιδιά να φωνάζουν “ΟΛΕ” δημιουργώντας μία όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα.

Είπε τα εξής:



“Αγαπητοί Γονείς και αγαπητά παιδιά,

Οι Σύλλογοι Γονέων των 1ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία είναι επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας των Συλλόγων Γονέων όλων των σχολείων. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι ότι η συνεργασία και η συναίνεση μεταξύ μας έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στον μικρόκοσμο των μαθητών - παιδιών μας όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο του Δήμου μας.

Αποτέλεσμα μιας τέτοιας συνεργασίας είναι και η σημερινή θεατρική παράσταση.

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος είχε την ιδέα, την οποία αναλάβαμε να υλοποιήσουμε τα μέλη των Συλλόγων των 1ου & 4ου Δημοτικών.

Στη συνέχεια μπήκαν στην παρέα και οι Σύλλογοι των 2ου, 5ου και 7ου Δημοτικών.

Το αποτέλεσμα φαίνεται από την κατάμεστη αίθουσα.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε ονόματα των μελών του κάθε Συλλόγου, άλλωστε είμαστε δίπλα σας κάθε μέρα στο σχολείο. Όμως, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των σχολείων είμαι  σίγουρος ότι είναι ψηλά στην ατζέντα της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης, της οποίας η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος κα Άννα Χειλαδάκη, μας τιμά με την παρουσία της. Ένα “ΟΛΕ” για να εμψυχώσουμε την κα Χειλαδάκη και το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν.

Ωστόσο, μόνοι τους οι Σύλλογοι δεν αρκούν.

Χωρίς τη συνεργασία και τη συναίνεση των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της πόλης, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Ευχαριστώ, εκ μέρους των Συλλόγων, τους Διευθυντές των σχολείων μας έναν-έναν και όλους μαζί για την αμέριστη συμπαράσταση.

Επειδή ήταν αδύνατο να καλέσουμε, εάν και θα το θέλαμε, όλους τους εκπαιδευτικούς, ευχαριστώ εκ μέρους των Συλλόγων όλους τους δασκάλους που μαθαίνουν γράμματα, πολιτισμό και κοινωνικότητα στα παιδιά μας, στο πρόσωπο του εκπροσώπου από το Δ.Σ της Ένωσης Εκπαιδευτικών “Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ”, που επίσης μας τιμά με την παρουσία του.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Σύλλογοι, οι Δάσκαλοι και τα Σχολεία δεν βρίσκονται στο διάστημα ή στον αέρα. Όλοι κινούμαστε στα πλαίσια του Δήμου Μεταμόρφωσης!

Ευχαριστώ, εκ μέρους των Συλλόγων, για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση όλους τους εμπλεκομένους με θέματα παιδείας του Δήμου μας. Τέλος, ευχαριστώ εκ μέρους των Συλλόγων το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κο Μιλτιάδη Καρπέτα, ΕΙΔΙΚΑ, για την σημερινή επικύρωση της ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ μεταβίβασης, της επικαρπίας αυτού του υπέροχου χώρου (σσ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ), στους φυσικούς του κληρονόμους, δηλαδή τα παιδιά της πόλης μας !!!»


Στη συνέχεια χαιρέτισε την εκδήλωση ο Δήμαρχος της πόλης κος Μιλτιάδης Καρπέτας, δηλώνοντας ότι ο χώρος θα είναι πάντα ανοικτός στα παιδιά μας.

Το λόγο στην συνέχεια πήρε ο Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου κος Σπύρος Παπαδιώτης, ο οποίος εξήρε το έργο των Συλλόγων και παρότρυνε τους γονείς να σταθούν δίπλα στους Συλλόγους γονέων και στους δασκάλους τους. 
Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου