Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Μουσειοπαιδαγωγική δράση του Συλλόγου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
                                                                                                                 
Mεταμόρφωση 20/4/2015

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στo πλαίσιo συνέχισης των δράσεών του, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο - Ιλίου Μέλαθρον στην Αθήνα (Πανεπιστημίου 12) την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 με ξενάγηση από τη μουσειοπαιδαγωγό Βιβή Βαμβακοπούλου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν τα παιδιά είναι :
Το σπίτι με τους θησαυρούς…
Γιατί το σπίτι με τους θησαυρούς ονομάζεται «Παλάτι της Τροίας»; Τι δουλειά έχει στο κέντρο της Αθήνας και ποιους θησαυρούς κρύβει; Μήπως ανάμεσα στους θησαυρούς αυτούς, υπάρχουν και κάποια αρχαία αντικείμενα που θυμίζουν το σημερινό μας νόμισμα;
Ελάτε να γνωρίσουμε το Νομισματικό Μουσείο, ένα μοναδικό κτήριο που ήταν κάποτε το σπίτι του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν!
Μέσα από την παρατήρηση και το διάλογο τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την εσωτερική διακόσμηση ενός νεοκλασικού κτηρίου της Αθήνας του 19ου αιώνα και την ιστορία του ιδιόρρυθμου ιδιοκτήτη του. Με ερωτήσεις ενθάρρυνσης και δραστηριότητες (παιχνίδι με χρήση φυλλαδίου) τα παιδιά θα ανακαλύψουν τι είναι το αρχαίο νόμισμα, πώς γίνονταν οι συναλλαγές πριν τη δημιουργία του και τι είδους παραστάσεις βλέπουμε πάνω στα αρχαία νομίσματα.
Να θυμάστε ότι θα συναντηθούμε στον όμορφο κήπο του Νομισματικού Μουσείου στις 12:00 το μεσημέρι! 



Η είσοδος στο μουσείο και η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών μας είναι δωρεάν. Οι γονείς που επιθυμούν να επισκεφτούν το Μουσείο και να συμμετέχουν στην ξενάγηση θα πληρώσουν μόνο το αντίτιμο του εισιτηρίου για το μουσείο, 3 ευρώ. Οι υπόλοιποι γονείς και συνοδοί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας στον πανέμορφο κήπο του μουσείου. Συνάντηση τη Κυριακή στις 12:00 στον κήπο του Μουσείου επί της οδού Πανεπιστημίου 12. Για πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχών πρέπει να απευθυνθείτε εγκαίρως στον κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο 6944697811 και στον κ. Γεώργιο Ζάβο 6977202057.

Για το Δ.Σ

        Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Γραμματέας

Δερμεντζόπουλος Χρήστος                                                                Ζάβος Γεώργιος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου