Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού




ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ FAIR TRADE HELLAS ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Το γλυκόπικρο ταξίδι του παγωτού
Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 7 μ.μ.

Όλοι απολαμβάνουμε ένα υπέροχο παγωτό, αλλά έχουμε ποτέ αναρωτηθεί από πού προέρχονται τα συστατικά του – η ζάχαρη, το γάλα, το σιτάρι, η βανίλια, το κακάο; Ποια είναι η σχέση του παγωτού με την παιδική εργασία στην Γκάνα; Και γιατί θα πρέπει να μας νοιάζει; Η έκθεση θα δώσει απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα και θα αποκαλύψει το μακρινό ταξίδι του παγωτού μέχρι να φτάσει σε εμάς!
Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την εταιρεία Le Greche που θα προσφέρει στους επισκέπτες υπέροχες γεύσεις παγωτού με συστατικά δίκαιου εμπορίου, παρασκευασμένα αποκλειστικά για αυτή την εκδήλωση.
Η έκθεση θα διαρκέσει από την 1η έως τις 31 Οκτωβρίου 2015 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ και το Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Την ίδια μέρα, στις 7:30 το βράδυ, παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, θα διοργανωθεί πάνελ συζήτησης με θέμα «Διατροφική κυριαρχία, Νέοι και Ανάπτυξη». Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικούς από τον ακαδημαϊκό χώρο, τις τοπικές αρχές αλλά και ΜΚΟ, οι οποίοι θα θίξουν θέματα σχετικά με τη διατροφική μας αυτάρκεια και ασφάλεια, τα «πράσινα» και τα «δίκαια» προϊόντα αλλά και με τα προϊόντα που τελικά καταναλώνουμε.

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του πάνελ θα δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου