Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Συναυλία με τα "ΑΕΡΙΚΑ"



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Μεταμόρφωσης σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, οργάνωσαν μια εξαιρετική εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας, το Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011. Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην αλληλογνωριμία, την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, τον προβληματισμό και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους.
Την εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου με μια διαδραστική παρουσίαση που περιελάμβανε χορωδία μαθητών με διασκευασμένα τραγούδια σε στίχους δικούς τους, χορό, καθώς και βίντεο από την συνάντησή τους με παιδιά που φιλοξενεί το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα. Οι τοίχοι της αίθουσας κοσμούνταν από ζωγραφιές των μαθητών, ενώ η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τις δημιουργίες του μουσικού συγκροτήματος ΑΜΕΑ, «ΑΕΡΙΚΑ».

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας συνεχάρη το 5ο Δημοτικό Σχολείο, την Δημοτική Σύμβουλο Χαρά Κοντοσώρου, το συγκρότημα “ΑΕΡΙΚΑ” και όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι Βασικός δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει τα μέλη της με ειδικές ικανότητες, ειδικές ανάγκες ή κάποια αναπηρία. Οι λέξεις δεν έχουν μεγάλη σημασία. Η ευαισθησία και ο σεβασμός απέναντι στη διαφορετικότητα, ιδίως αυτή που εμφανίζεται με τη μορφή κάποιας αδυναμίας, είναι στοιχειώδης υποχρέωση για τον καθένα και για όλους. Νομίζω ότι η κοινωνία μας τόσο σε επίπεδο συλλογικής συνείδησης, όσο και σε επίπεδο θεσμικής οργάνωσης, έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη, παρά τις σημαντικές προόδους που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον τομέα. Η σημερινή εκδήλωση για την οποία σας συγχαίρω είναι ένα καλό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.”
Με αφετηρία λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου θέλησαν να στείλουν ένα άμεσο μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την ισότητα των ευκαιριών και των παροχών, τη φιλία, τη συμπαράσταση και την προσφορά βοήθειας και αγάπης στο συνάνθρωπο μας.
Γραφείο Τύπου
Δήμος Μεταμόρφωσης


ΑΕΡΙΚΑ 10/12/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου