Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Απάντηση Προέδρου Κοινωφελούς Επιχείρησης Μετ/σης στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας

Η επιστολή έχει αποδέκτη τοπική εφημερίδα, αλλά μας ζητήθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μεταμόρφωσης να αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα μας ...



Προς το Διευθυντή της εφημερίδας “ Η ΘΕΣΗ”


Αγαπητέ κ. Διεθυντή,

Με έκπληξη, διάβασα στην ηλεκτρονική σας εφημερίδα την επιστολή που αφορούσε το “Χαρούμενο Καλοκαίρι” του Κ. Γεωργίου Στρογγυλούδη, προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεταμόρφωσης. Θα παρακαλούσα να δημοσιεύσετε την απάντησή μου προς αποκατάσταση της αλήθειας.



    Η έκπληξή μου συνίσταται στα παρακάτω σημεία:
  1. Αναφέρει ο επιστολογράφος σας ότι με στοιχεία “απέδειξε” στο Δημοτικό Συμβούλιο τους ισχυρισμούς του. Η πραγματικότητα είναι ότι ούτε ζήτησε ούτε έλαβε το λόγο και άρα δεν απέδειξε τίποτα, αφού δεν μίλησε καν. Για του λόγου το αληθές μπορείτε να απευθυνθείτε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου.Έγινε πράγματι συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και καθένας είχε την άνεση να τοποθετηθεί αλλά ο επιστολογράφος σας δεν συμμετείχε. Προκαλεί χαμόγελα το γεγονός ότι ενώ δεν ζήτησε να τοποθετηθεί και να αναπτύξει τα όποια επιχειρήματά του γράφει “ Με στοιχεία αποδείξαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Με ποιό μαγικό τρόπο «απέδειξε»;
  2. Με παρόμοιο τρόπο ισχυρίζεται ότι “επί δύο έτη” απαιτούσε τα οικονομικά στοιχεία χωρίς ποτέ να τα ζητήσει, γραπτά, προφορικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
  3. Εμφανίζεται ως εκπρόσωπος όλων των Συλλόγων Γονέων, εκφράζοντας άποψη για λογαριασμό τους. Που τη βρήκε αυτή την αρμοδιότητα και ποιος τον εξουσιοδότησε;
  4. Αναφέρει απαξιωτικά το γεγονός ότι η εταιρία που “τρέχει” το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένη και έχει το ανάλογο ΙSO. Αυτό είναι μόνο θετικό και το να κατηγορούμε κάποιον ότι έχει πιστοποίηση, υποδηλώνει άγνοια ή φτηνή σκοπιμότητα. Καταλαβαίνω ότι όταν πλησιάζει προεκλογική περίοδος λέγονται  πολλά και διάφορα, για προεκλογικούς, λαϊκίστικους και μικροπολιτικούς λόγους. Η ασφάλεια όμως και η ψυχολογία των παιδιών είναι πάνω από τα μικροπολιτικά  παιχνίδια.Είναι,νομίζω απαράδεκτο στο βωμό της όποιας πολιτικάντικης σκοπιμότητας, να χρησιμοποιείται σαν προκάλυμμα η θεσμική ιδιότητα που απορρέει από Σύλλογο Γονέων. Η συγκεκριμένη εταιρία αναλαμβάνει το “Χαρούμενο και Δημιουργικό Καλοκαίρι”   από τότε που πρωτολειτούργησε, επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εμείς, με κριτήρια αντικειμενικά και χωρίς προκατάληψη, συνεχίσαμε τη συνεργασία επειδή αφενός γονείς και παιδιά ήταν ευχαριστημένοι και αφετέρου γιατί η εταιρία είναι πιστοποιημένη με ISO.
  5. Αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής ο επιστολογράφος σας “δεν μπήκε στον κόπο” να ρωτήσει ούτε πρόβαλε πουθενά αιτιάσεις. Αν το έκανε πρέπει να μας πει πότε, που και πώς. Εκτός κι αν μπερδεύει τον εαυτό του και το Σύλλογο Γονέων, με άλλους που πράγματι μίλησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θεσμική πολιτική ιδιότητα. Αλλά τότε δε μπορεί να μιλάει ως Πρόεδρος του Συλλόγου ούτε να κρύβει για λογαριασμό τίνος μιλάει.
  6. Τα οικονομικά στοιχεία που  υποτίθεται ότι «απαιτούσε» επί δύο χρόνια είναι όλα δημόσια και αναρτημένα στη “Διαύγεια” και οι διαδικασίες ανάθεσης δημόσιες και ξεκάθαρες και στη διάθεση οποιουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Η διαδικασία της απ' ευθείας ανάθεσης, είναι η μόνη προβλεπόμενη για τη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω του ότι το ποσό της σύμβασης είναι κάτω των 20.000 €.
  7. Κλείνοντας την επιστολή μου θέλω να εκφράσω μια απορία και να διατυπώσω μια παρατήρηση:
 Η απορία:     Οι Σύλλογοι Γονέων γενικά και ο Σύλλογος του 1ου Δημοτικού ειδικά είχαν ενημερωθεί για την ενέργεια του   κ. Στρογγυλούδη; Έχουν πάρει σχετική απόφαση και τον έχουν εξουσιοδοτήσει να στέλνει επιστολές;
 Η παρατήρηση: Όποιος φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τα κοινά, πρέπει να μάθει τα στοιχειώδη και να σέβεται τα βασικά. Ο πολιτικαντισμός και οι εξυπνακισμοί,τύπου «γουαου» και καλοκαιριάτικων γρίφων, καλό είναι να αποφεύγονται. «Δεν κολλάνε» με την περίοδο που περνάμε και άσε που μερικές φορές γυρίζουν ανάποδα και βαράνε αυτούς που τους χρησιμοποιούν.
   
Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Χριστίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης
Δήμου Μεταμόρφωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου