Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
                                                                                                                                Mεταμόρφωση 18/11/2014
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στo πλαίσιo συνέχισης των δράσεών του, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 με ξενάγηση από τη μουσειοπαιδαγωγό Εβίτα Τσιώλη. Το πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν τα παιδιά είναι το :
        Τα χέρια σου είναι μάλαμα...
Τι δουλειές έκαναν οι άνθρωποι παλιότερα; Ποια εργαλεία χρησιμοποιούσαν; Πώς ήταν η ζωή τους;
Θα επισκεφθούμε την έκθεση «Άνθρωποι και Εργαλεία» του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης (Κτήριο οδού Πανός 22). Η έκθεση παρουσιάζει τα εργαλεία πριν τη βιομηχανία και τους ανθρώπους που τα δούλεψαν προσπαθώντας να φωτίσει όψεις της εργασίας μιας άλλης εποχής, πολύ κοντινής, αλλά και πολύ μακρινής από τη δική μας. Μέσα από ένα παιχνίδι ανακάλυψης τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τα παραδοσιακά επαγγέλματα και εργαλεία. Επίσης, με αφορμή μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, θα γνωρίσουν τις συνθήκες ζωής και εργασίας των ανθρώπων πριν τη δεκαετία του 1950. Η επίσκεψη θα διαρκέσει περίπου 1½ ώρα.
Η είσοδος στο μουσείο και η ξενάγηση των παιδιών μας είναι δωρεάν. Οι γονείς που επιθυμούν να επισκεφτούν το Μουσείο και να συμμετέχουν στην ξενάγηση θα πληρώσουν μόνο το αντίτιμο του εισιτηρίου για το μουσείο, 2 ευρώ. Οι υπόλοιποι γονείς και συνοδοί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας ή να κάνουμε μία βόλτα στην Πλάκα. Συνάντηση τη Κυριακή το πρωί στις 11:00 έξω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι. Για πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχών πρέπει να απευθυνθείτε εγκαίρως στον κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο 6944697811 και στον κ. Γεώργιο Ζάβο 6977202057.
Για το Δ.Σ
        Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γραμμάτεας
Δερμεντζόπουλος Χρήστος                                                                  Ζάβος Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου