Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση του Συλλόγου μετά την πρόσφατη Συγκέντρωση Γονέων


Αγαπητοί γονείς,

Το Προεδρείο του Συλλόγου σας εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του, για την συμμετοχή στην πρόσφατη συγκέντρωση Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Η θέληση που αντλήσαμε από την συμμετοχή σας, μας κάνει πιο δυνατούς και πιο πρόθυμους να παλαίψουμε για αυτά που η δική σας πλειοψηφία θα αποφασίζει από εδώ και πέρα.

Ευχαριστούμε, επίσης τον Διευθυντή  του Σχολείου μας, που με την συμμετοχή του και την παρέμβασή του στην συζήτηση, βοήθησε όλους μας να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για την λειτουργία του σχολείου μας, βοηθώντας όλους μας στις ακόλουθες αποφάσεις, ειδικά όσον αφορά στην συνεχιζόμενη απουσία βιβλίων. Η αρχική διαβεβαίωση του Υπουργείου ότι τα ευτράπελα θα λήξουν έως την 15 Οκτωβρίου, αποδείχθηκαν φρούδες ελπίδες.

Οι ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ :

α) ότι επιθυμούν την χρήση φωτοτυπημένων τμημάτων των σχολικών βιβλίων με έξοδα του Δήμου, ώς προσωρινή λύση.

β) ότι διαφωνούν με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, για την οποία ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του σχολείου, που ελήφθη χωρίς πρότερη ενημέρωση/συζήτηση με τους γονείς, και σύμφωνα με την οποία απεφασίσθει να μην γίνει χρήση φωτοτυπιών από το σχολείο μας.

γ) ότι θα προκαλέσουν συνάντηση/ενημέρωση με τον κάθε δάσκαλο ξεχωριστά ανά τμήμα. Θα συζητήσουν το θέμα. Εάν από κοινού λάβουν απόφαση  χρήσης φωτοτυπιών θα καταγραφούν από την/τον δάσκαλα/ο λεπτομερώς τα κεφάλαια/σελίδες  και τα ακριβή αντίγραφα που πρέπει να αναπαραχθούν για το κάθε τμήμα. 
Οι γονείς κάθε τάξης θα ορίσουν δύο γονείς εξ αυτών, που εθελοντικά θα αναλάβουν να παραδώσουν στον Δήμο ή όπου αλλού υποδειχθεί, τα προς φωτοτύπιση κείμενα και να τα παραδώσουν στα χέρια του δασκάλου τους. Ο Σύλλογος θα συντονίσει την προσπάθεια και για τον λόγο αυτό το χρονοδιάγραμμα των ενημερώσεων θα πρέπει να κοινοποιηθεί στον Σύλλογο με ευθύνη των γονέων.
 
δ) Το Προεδρείο του Συλλόγου, να επικοινωνήσει, με τον Δήμο Μετ/σης για να διευκρινιστεί η διαδικασία φωτοτύπισης τμημάτων των απαραίτητων βιβλίων ώς προσωρινή λύση. Εάν ο Δήμος εκφράσει αδυναμία θα συγληθεί εκ'νέου συγκέντρωση  γονέων ώστε να αποφασίσουμε απο κοινού τι θα κάνουμε. (Για το θέμα του Δήμου το Προεδρείο θα σας κρατά ενήμερους)


(Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Διευθυντή του Σχολείου, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εκπαιδευτικού να κάνει χρήση ή όχι φωτοτυπιών στο μάθημά του. Σημειώνουμε, επίσης ότι οι συζητήσεις που θα γίνουν στα τμήματα πρέπει να έχουν αποκλειστικό γνώμονα το εκπαιδευτικό συμφέρον και ΜΟΝΟ των παιδών μας).

Οι Γονείς συμφώνησαν επίσης ότι η χρήση φωτοτυπημένων τμημάτων των σχολικών βιβλίων ελοχεύει τον κίνδυνο, μια διαδικασία που θεωρείται προσωρινή να παγιοποιηθεί.Απότελεσμα θα είναι, να διακοπεί η χορήγηση δωρεάν βιβλίων στο μέλλον και αυτά να αντικατασταθούν από ένα CD με την ένδειξη "Φωτοτυπίστε"!!! 

Οι ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ : 

Για να ελαχιστοποιήθει ένας τέτοιος κίνδυνος, θα λάβουν δυναμικά και μαζικά μέρος σε εθελοντική βάση στις συγκεντρώσεις που οργανωνει η "ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤ/ΣΗΣ" έξω από το Υπουργείο Παιδείας. 

Η απόφαση και το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων θα εκπονηθεί από την  "ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΤ/ΣΗΣ" έως την Τρίτη 8/11/2011 και θα ενημερωθείτε με ανακοίνωση που θα τοιχοκολληθεί στις δύο εισόδους του σχολείου μας. Μπορείτε να ενημερωθείτε και από την ιστοσελίδα της Ενωσης Γονέων http://sites.google.com/site/enosimetamorfosis/

Ως εκ' τούτου η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που σχεδίαζε ο Σύλλογος για την 15/11/2011 έξω από το Δημαρχείο ακυρώνεται.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, μας ενημέρωσε επίσης, ότι τα λειτουργικά έξοδα πλήν κάποιων μικρών εξαιρέσεων (μικροέξοδα)  από την 31/10/2011 βαρύνουν τον Δήμο Μεταμόρφωσης, που διαβεβαίωσε με την σειρά του, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό πετρελαίου θέρμανσης. Πληρέστερη ενημέρωση όσον αφορά τα οικονομικά θα επιδιώξουμε να έχουμε στην επόμενη συνάντησή μας.

Παρακαλούνται οι γονείς που έλαβαν αυτό το μήνυμα να ενημερώσουν για τα διαλαμβανόμενα όσους άλλους γονείς γνωρίζουν.

Εντός των ημερών και ανάλογα τις εξελίξεις, ενδέχεται να επαναλάβουμε την συγκέντρωση γονέων, η οποία ,σε κάθε περίπτωση από τούδε και στο εξής, θα πραγματοποιείται μια φορά τον μήνα.(κατά προτίμηση Τετάρτες στις 20:00) 

Ολες οι ανακοινώσεις και τα νέα του Συλλόγου θα δημοσιεύονται και στο blog μας : http://goneis1odimotiko.blogspot.com/ (Στείλτε μας τα σχόλια και τις ιδέες ώστε να εμπλουτίσουμε το blog) 


Εκ του Δ.Σ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου