Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Eπιστολή Συλλόγου σχετικά με ανάγκες επισκευών στο Σχολείο μας












  Πρός :  Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  και Α' Βάθμια Σχολική Επιστροπή 

ΘΕΜΑ : Εκκρεμότητες  1ου Δημοτικού Σχολείου

1.      Το Διοικητικό Συμβούλιο, του Συλλόγου με την ευκαιρία της καλοκαιρινής ανάπαυλας, σας περιγράφει παρακάτω, προβλήματα που  εντόπισε και σχετίζονται με συγκεκριμένες ελλείψεις / βλάβες, στο σχολείο μας:  
           
α. Στο Παλιό κτίριο του Σχολείου υπάρχει μια τρύπα στην οροφή με αποτέλεσμα κατά τη βροχόπτωση να υφίσταται διαρροή νερού που καταλήγει στο κλιμακοστάσιο. Δεδομένης της παλαιάς κατασκευής των σκαλοπατιών η εν λόγω βλάβη προκαλεί μεγάλη ολισθηρότητα και ως εκ τούτου εστία κινδύνου ατυχήματος για τα παιδιά. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Διευθυντής αντιμετωπίζει «προσωρινά» το πρόβλημα βάζοντας έναν κουβά ώστε να εμποδίζεται η ροή του νερού προς τα κάτω. Όπως αντιλαμβάνεσθε η βλάβη αυτή είναι πολύ σοβαρή, βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες του Συλλόγου μας και πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα.
β. Υφίστανται σπασμένα και φθαρμένα παγκάκια στον προαύλιο χώρο όπως φαίνεται στην συννημένη φωτογραφία. Μόνο ένα εκ των επτά  είναι σε καλή κατάσταση.
γ. Υφίστανται χαλασμένοι προβολείς (συνημμένη φωτογραφία) στο προαύλιο του σχολείου, γεγονός που δεν επιτρέπει τον πλήρη φωτισμό τις βραδυνές ώρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όσων παιδιών προτιμούν το σχολείο τους για το απογευματινό παιχνίδι. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται πρόχειρα με χρήση ενός πρόσθετου προβολέα, που δεν επαρκεί.
δ. Υπάρχει ένα εγκαταλελημένο κτίσμα στην πίσω πλευρά του προαυλίου, που αποτελεί εστία μόλυνσης και επικινδυνότητας (συνημμένη φωτογραφία) για το σχολείο, το οποίο θα μπορούσε να καλυφθεί.
ε. Το πευκοδάσος έχει αρκετό καιρό να κλαδευτεί και να συντηρηθεί με αποτέλεσμα να κρέμονται ξερά κλαδιά (συνημμένη φωτογραφία).
Στ. Οι επιδαπέδιες σημάνσεις/διαγραμμίσεις και ο χρωματισμός των δύο γηπέδων του σχολείου έχουν ξεθωριάσει που πλεόν θεωρούνται δυσδιάκριτες (συνημμένη φωτογραφία).

   2.      Κατόπιν των ανωτέρω διαπιστώσεων παρακαλούμε όπως:
            Πραγματοποιηθεί επιτόπου αυτοψία και εν συνεχεία συνάντηση με την Επιτροπή Παιδείας για να προγραμματίσουμε την σταδιακή επισκευή όλων των παραπάνω προβλημάτων.

                                                     Για το ΔΣ του Συλλόγου



        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στρογγυλούδης Γεώργιος                                                         Ζάβος Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου