Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Επιστολή Προέδρου με προτάσεις για την επερχόμενη σχολική χρονιά.


Μεταμόρφωση 27 Μαίου 2013
Αγαπητή Πρόεδρε, Αξιότιμο Δ.Σ

Με την ιδιότητά μου ώς ένας εκ των τριών εκπροσώπων στην Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, νιώθω την υποχρέωση να υποβάλλω κάποιες προτάσεις προς συζήτηση για την επερχόμενη σχολική χρονιά :

·      Πρόκληση κοινής συνεδρίασης των Σχολικών Επιτροπών με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και εκπρόσωπο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεταμόρφωσης, με θέμα :
«Εξορθολογισμένη καταγραφή των αναγκών των σχολικών μονάδων. Ιεράρχηση κατά προτεραιότητα. Εκπόνηση τάχιστα, τεκμηριωμένου πλάνου υλοποίησης και σχεδίου ετήσιας προγραμματισμένης συντήρησης. Όλα τα ανωτέρω, να λάβουν έγκριση / δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
·      Δημιουργία προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων. Διεύρυνση των προγραμμάτων με τη δημιουργία «Κέντρων μελέτης» στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης.
·      Διερεύνηση του νομικού πλαισίου, σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής, ώστε η Ενωση Γονέων να μπορεί να διοργανώσει το επόμενο «Χαρούμενο Καλοκαίρι» στη Μεταμόρφωση, με δεδομένη την απραξία και την απουσία ιδεών του επίσημου φορέα που είναι ο Δήμος Μεταμόρφωσης.
·      Εκπόνηση προγραμμάτων κοινών δραστηριοτήτων, υπό την αιγίδα της Ένωσης Γονέων Μεταμόρφωσης. Δημιουργία θεσμικού πλαισίου και κανόνων για την εύρυθμη λειτουργία τους.
·      Ανάληψη ενεργειών για τη θέσπιση Σχολικού Φεστιβάλ στη λήξη της σχολικής χρονιάς σε συνεργασία, εκτός των σχολείων, με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης.
·      Ανάληψη ενεργειών για τη θέσπιση Αθλητικού Φεστιβάλ και Σχολικών Πρωταθλημάτων, με χρήση των δημοτικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων.
·      Εκπόνηση σχεδίου κοινών εκδηλώσεων των σχολείων Β’θμιας εκπαίδευσης της πόλης με στόχο τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για τη διενέργεια των ετήσιων ημερήσιων εκδρομών καθώς και της πολυήμερης εκδρομής του Λυκείου.
·      Δημιουργία ομάδας εθελοντών γονιών και μαθητών, ανά σχολείο, με στόχο τη συλλογική συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις. Θέσπιση δράσης «Ομορφαίνω το σχολείο μου».
·      Δημιουργία Θεατρικής ομάδας από γονείς και παιδιά.
·      Δημιουργία ομάδας ποδηλατών και δημιουργία προγραμμάτων ποδηλατικών  δράσεων με τη συνεργασία του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης που έχει την τεχνογνωσία.

  

Στρογγυλούδης Γεώργιος

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
      1ου Δημοτικού Σχολείου Μετ/σης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου