Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΤΕ & ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας ώς εξής :

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΡΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ : ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 19:00-20:00
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ : ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ 19:00-20:00

ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΡΑΤΕ ΠΕΜΠΤΗ 24/10/2013
ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΤΡΙΤΗ 29/10/13

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ 1ο ΜΑΘΗΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.

Διδάσκει η κα Αγάθη Κολοβού, Sensei 3o dan

Το καράτε λόγω της μεγάλης θεαματικότητας και της εξέλιξής του σαν τέχνη αυτοάμυνας και αθλήματος Ολυμπιακών προδιαγραφών, απολαμβάνει μεγάλης δημοτικότητος τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. 
Οι σημαντικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, επέδρασαν καταλυτικά ώστε το άθλημα να τύχει περαιτέρω διασποράς και σήμερα να καλλιεργείται σε Συλλόγους, Δήμους και Ιδ. Γυμναστήρια.
Οπως όλα τα αθλήματα, το καράτε διαθέτει το δικό του περιεχόμενο, τις δικές του τακτικές καθώς και κατάλληλες μορφές οργάνωσης και προετοιμασίας.
Το άθλημα χαρακτηρίζεται από ένα πλήθος τεχνικών από χτυπήματα, λακτίσματα, αποκρούσεις, μετακινήσεις αποφυγές, ρίψεις (με ανατροπές & σαρώματα) κλπ.
Συμπεριλαμβάνει επίσης Kata, δηλαδή τεχνικές επίθεσης των ζωτικών σημείων και τεχνικές που χρησιμοπούνται κυρίως σε αυτοάμυνα.
Ολες αυτές οι τεχνικές προσδίδουν στο καράτε δυναμισμό & θεαματικότητα ενώ συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικής σκέψης των αθλητών.
Το καράτε είναι μέσον για την τελειοποίηση και την ισχυροποίηση του χαρακτήρα. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία.
Μαθαίνει στους αθλητές να τηρούν κάποιους πειθαρχικούς κανόνες. Εκτός από τις τακτικές, διδάσκει συμπεριφορά, πειθαρχία, προσδίδει αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και αίσθηση ελέγχου της ζωής. 
Είναι τρόπος ζωής.
Το καράτε γυμνάζει, δυναμώνει και αναπτύσσει αρμονικά το σώμα, για αυτό άφοβα τα παιδιά και οι γονείς μπορούν να μάθουν καράτε.
Ειδικά για τις γυναίκες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να χάσουν την θηλυκότητά τους γιατί το καράτε είναι πιο κοντά στο κλασσικό μπαλέτο παρά στην πυγμαχία. 
Το καράτε ταιριάζει στον σύγχρονο άνδρα και γυναίκα γιατί διαμορφώνει ένα υγιές σώμα, γεμάτο αυτοπεποίθηση. 
Οι "καρατέκα" δεν είναι υπέρ της βίας, χρησιμοποιούν τη δύναμη και την τεχνική μόνο όταν κινδυνεύουν, ώστε με επιτυχία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Sensei
A. Kολοβού
3d DAN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου